Proje Adı: Muharip Hava Araçlarının Hava-Yer Angajman Analiz Modelinin Geliştirilmesi

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğretim Üyesi Halit ERGEZER

Proje Gurubu: Almıla BEKTAŞ, Sinem ERDOĞAN

“Muharip Hava Araçlarının Hava-Yer Angajman Analiz Modelinin Geliştirilmesi” adlı projemiz TUSAŞ tarafından desteklenmiştir. Analiz modelimiz MATLAB-Simulink ortamında angajman seviyesinde modellenmiş olup, temel olarak hava aracı ve SAM (Surface to Air Missile) sisteminden oluşmaktadır. Her SAM sistemi içerisinde hareketli bir lançer bir de radar bulunmaktadır. Hava aracı modeli ise karıştırıcı içermektedir. Modelimizde Radar Kesit Alanının (RKA) hayatta kalabilirliğe etkisi de incelenebilmektedir.  Hava aracı ve SAM sistemi sayıları çoğaltılabilir şekilde modellenmiş, birden fazla hava aracı ve SAM sistemi içeren, radarların aralarında iletişim kurabildiği modelimiz TUSAŞ’a teslim edilmiştir.