Proje Adı: Little & Smart Autonomous Robots (Li-SA bots)

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğretim Üyesi Halit ERGEZER

Proje Gurubu: Amine Nur ŞAHİN, Aslıhan BALCI

Bu proje kapsamında, belirlenmiş bir alanda kullanıcı tarafından tanımlanan görevleri gerçekleştirebilecek otonom işbirlikçi robot sistemi tasarımı yapılacaktır. Başlangıç noktasında bulunan araçlardan (Otonom İşbirlikçi Robotlar), alan içerisine rastgele yerleştirilmiş olan nesneleri algılayıcılarıyla saptayarak istenilen alana taşıması beklenmektedir. Robotların davranışlarını kontrol eden merkezi bir birim olan operatör kontrol bilgisayarı kullanılmaktadır. Kullanıcı tarafından girilen veriye göre cisimler otonom robotlar tarafından aranmaya başlanır.

Projemiz Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.(TUSAŞ-TAİ) ve TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Bu destek kapsamında firma tarafından proje danışmanı atanmıştır. Proje danışmanımız ihtiyaç duyulan zamanlarda teknik destek sağlamaktadır. Ayrıca firma tarafından projemize maddi destek sağlanmaktadır. Bununla beraber,projemiz araştırma önerisi olarak TÜBİTAK’ a sunulmuştur. TÜBİTAK 2209-B kapsamında da projemiz maddi olarak desteklenmektedir.