Çankaya Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Lisansüstü Bursiyer Öğrenci Başvuruları ve Değerlendirilmesi:

Lisansüstü bursiyer öğrenci olarak Mekatronik Mühendisliği bölümünde çalışmak isteyen öğrencilerin 9 Şubat 2021 Salı saat 16:00’a kadar Mekatronik Mühendisliği Bölümü sekreterliğine bir dilekçe ve gerekli evraklarla (transkript, öğrenci belgesi) elden başvurmaları gerekmektedir.

Yapılacak olan başvurularda aranacak şartlar

• Çankaya Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak ya da 16 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilecek yüksek lisans sınavı sonucu Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almaya hak kazanmış olmak.
  • Çankaya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstütüsü’nün aşağıda verilen linkte belirtilen lisans üstü burslu öğrenci olabilme şartlarını sağlıyor olmak

Başvurularda yapılan değerlendirme sonucu şartları sağlayan adaylar 18 Şubat 2021 Perşembe günü yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarına girmeye hak kazanacaktır.

Yazılı Bilim Sınavı ve Mülakat: 18 Şubat 2021 Perşembe. Yazılı (Saat: 10:30) ve sözlü (Saat: 14:30) sınavlar çevrim içi uzaktan gerçekleştirilecektir.

Sınavlar için gereken uzaktan çevrimiçi bağlantı bilgileri adaylarla daha sonra paylaşılacaktır.

Not: Başvuru için gerekli olan Yabancı Dil puanını sağlayamayan adayların Ana bilim dalı başkanlığına başvurmaları halinde 11-12 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşecek olan yabancı dil sınavına girmelerine imkan tanınacaktır. 9 Şubat 2021 tarihine kadar Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığına Dil sınavıyla ilgili başvuru yapılabilir.